Home » Blog » Waarom LinkedIn uitbesteden?

Waarom LinkedIn uitbesteden?

Veel ondernemers hebben moeite om op een eenvoudige en laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe opdrachtgevers. Dit geldt voor zowel zzp’ers, werknemers in loondienst en bedrijfseigenaren van mkb bedrijven. Een groot aantal social mediakanalen bieden niet genoeg mogelijkheden voor zakelijke doeleinden. LinkedIn is daar echter een uitzondering in. Dit is hét platform voor de B2B markt. Extra voordeel van dit platform is het veel grotere bereik. 

Via LinkedIn marketing heb je fantastische mogelijkheden om te netwerken, kennis te delen en interactie te creëren. Het grootste zakelijke platform ter wereld maakt nog steeds een enorme groei door. Met maar liefst een groei van zes procent in het afgelopen jaar, telt LinkedIn in Nederland momenteel zo’n vijf miljoen accounts. Andere indrukwekkende getallen zijn: 

 • Aantal dagelijkse gebruikers in Nederland: 1.069.000 (2021) 
 • 80% van de B2B-leads komt uit LinkedIn 
 • 52% B2B-kopers besluit op basis van LinkedIn  

Ondernemers streven altijd naar succes en productiviteit. LinkedIn haakt hier uitstekend op in door professionals van over de hele wereld bij elkaar te brengen. Door verbinding worden ondernemers namelijk succesvoller en productiever. Via LinkedIn worden mensen geholpen bij het vinden van een baan, freelance werk, klanten of potentiële partners. 

Niet alleen genereert LinkedIn door het hoge aantal gebruikers de meeste leads, de kwaliteit hiervan is ook nog eens van het hoogste niveau. Dit komt mede door de targeting mogelijkheden van het platform ten opzichte van bijvoorbeeld kanalen als Google of Facebook. Op deze manier is het heel goed mogelijk om gericht te zoeken. Je komt daardoor eenvoudig in contact met bedrijven die voor jou relevant zijn. 

LinkedIn gebruikers 2021

Het nut van uitbesteden

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Zowel privé als zakelijk worden er diverse kanalen gebruikt. Het doel is echter altijd: relaties aangaan én uitbouwen. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat je een socialmediakanaal op de juiste manier inzet. Ook voor LinkedIn is dit zeker van groot belang. 

Je kunt jouw doelgroep op LinkedIn bereiken met je eigen unieke boodschap. Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat de identiteit van je bedrijf, maar ook je communicatie, op de juiste manier naar voren komt. Veel ondernemers vinden dit lastig. Vaak gaat er daarom veel te veel tijd zitten in het opzetten van een bedrijfspagina en een goede marketingcampagne. Maar ook de kennis ontbreekt op dit gebied. Dit zijn dan ook de twee meest genoemde redenen om LinkedIn marketing uit te besteden. 

Wij helpen jou graag verder! Dit doen wij uiteraard niet volgens een standaard procedure. Ieder bedrijf is immers anders en ieder bedrijf is uniek. Wij onderzoeken daarom wat de beste strategie is die past bij jouw doelgroep. Daarnaast kunnen wij natuurlijk ook specifiek ingaan op jouw wensen. Via targeting is het mogelijk om heel nauwkeurig jouw doelgroep te bereiken. De strategie bedenken wij altijd in overleg met jou en vervolgens zullen wij deze voor een langere termijn uitvoeren.  

LinkedIn training

Voordelen LinkedIn marketing uitbesteden aan ons

Indien je de zakelijke markt wilt bereiken, kan LinkedIn niet ontbreken in jouw marketingstrategie. Bij te weinig tijd of te beperkte kennis, is het dan ook verstandig deze marketing uit te besteden. Een aantal voordelen van uitbesteden zijn: 

 • Garantie tot succes 
 • Geen personeel nodig 
 • Consistentie 

Succes 
Door onze ervaring met verschillende bedrijven zien wij dat onze methode werkt. Deze bedrijven groeien op basis van meer bereik, meer betrokkenheid en nieuwe klantafspraken. Dit is dan ook de reden dat wij je garantie tot succes kunnen geven. Wij weten hoe en wat wij moeten inzetten om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. 

Personeel 
Door je LinkedIn marketing uit te besteden, maak je kennis met onze specialisten. Wij houden ons alleen maar bezig met LinkedIn en weten dan ook als geen ander hoe wij dit sociale platform optimaal kunnen inzetten. Je bespaart hierdoor kosten voor extra personeel welke je moet opleiden tot LinkedIn expert. 

Consistentie 
Binnen online marketing is consistentie heel belangrijk. Wil je succes? Dan zal je content op twee manieren consistent moeten zijn; kwalitatief en qua frequentie. Dit is waar wij voor staan als LinkedIn experts. Wij verzekeren dat wij bij uitbesteding van de LinkedIn marketing voor jouw bedrijf een consistent bereik zullen genereren. Je zult merken dat je binnenkort aan de lopende band nieuwe connecties kunt verwelkomen. 

Consistentie heeft echter nog een aantal voordelen. Een aantal daarvan zijn: 

 • De autoriteit van je bedrijf zal groeien 
 • Naamsbekendheid neemt toe 
 • Meer bezoekers 
 • Meer leads 

Waarom LinkedIn gebruiken

LinkedIn marketing als standaard marketingkanaal

Met meer dan vijf miljoen leden en maar liefst meer dan 120.000 bedrijfspagina’s is LinkedIn niet meer weg te denken bij de succesvolle ondernemer.  Jouw zakelijke klanten zullen dan ook actief op dit platform zijn en dus is het een uitstekende database voor al je contacten.  

LinkedIn is als het ware een verlengstuk van je zakelijke leven. Niet alleen kun je er potentiële klanten vinden, mensen kunnen jou ook als ondernemer zoeken en vinden. Je kunt je bedrijfspagina op LinkedIn dan ook vergelijken met een etalage. Hier kun je van alles ‘inzetten’. Veel ondernemers delen hier bijvoorbeeld de volgende zaken: 

 • Ontwikkelingen in het bedrijf 
 • Nieuwe producten of diensten 
 • Behaalde successen 
 • Aanbiedingen 
 • Nieuws uit hun branche 
 • Informatie over lezingen, trainingen of workshops 

Maar LinkedIn is niet alleen onmisbaar voor jouw bedrijf voor enkel en alleen promotie. De verbinding via speciale groepen (zoals je die ook ziet op Facebook) geeft je onderneming een echte boost. Je kunt hier uitermate goed in netwerken en zult er allemaal gelijkgestemden vinden. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een groep op te starten. Op deze manier kun je heel gemakkelijk relevante informatie delen met je doelgroep. 

Tot slot is het niet geheel onbelangrijk om te vermelden dat je met je bedrijfspagina op LinkedIn meteen werkt aan je zichtbaarheid binnen Google. De informatie die wij voor je aanmaken op de bedrijfspagina wordt namelijk geïndexeerd door Google. Een ideale win-winsituatie dus. Bezoekers die via Google bij je binnenkomen, kosten je immers niets extra. LinkedIn is dan ook hét platform waar jouw bedrijf niet mag ontbreken. 

Wil je jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen? Wij helpen daar graag aan mee. Met onze ruime ervaring en kennis kunnen wij jouw bedrijfspagina en marketingcampagne op LinkedIn opzetten én onderhouden. Zo kun jij je blijven richten op alle andere belangrijke zaken binnen je bedrijf. 

Je kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer klanten via LinkedIn

Meer blogs van Doelgroepbereikt.nl ...