Home » Blog » Waarom moeten bedrijven social media uitbesteden?

Waarom moeten bedrijven social media uitbesteden?

Leestijd: 4 minuten

Social media uitbesteden is een goed idee als je wilt scoren met social, resultaten wilt boeken en wilt groeien. Op de juiste manier aanwezig zijn op social media kan je meer leads, meer omzet, meer klanten en meer naamsbekendheid opleveren.

De kans is groot dat je zelf niet direct weet hoe je dit moet aanpakken en daarom is het waarschijnlijk slim om social media beheer uit te besteden aan een bureau met verstand van zaken. Een bureau die haar zorgen draagt voor het bereiken van meer klanten op social media. 

Instagram Leadgeneratie
Instagram leadgeneratie uitbesteedt door Thomas Berge.

Social media uitbesteden: De juiste strategie (#1)

Social media inzetten begint bij een strategie. Een strategie waarmee jij het fundament legt. Zonder strategie is de kans zeer klein dat jij de juiste resultaten gaat behalen. Je kunt het vergelijken met het bouwen van een huis, zonder bouwplan. Je begint ergens mee, zonder precies te weten waar je einddoel ligt.

Social media strategie

Profielen op social media aanmaken is de eerste (en vaak makkelijkste) stap.

Maar dan.

  • Wat ga je posten?
  • Wanneer ga je posten?
  • Wat voor beeldmateriaal moet ik gebruiken?
  • Welke boodschap past het beste bij welk platform?
  • Welke hashtags zorgen voor meer bereik?

Als social media bureau hebben we alle kennis en ervaring in huis die er voor nodig is om resultaat en groei te behalen voor allerlei klanten uit verschillende branches.

En we weten wat werkt, en wat niet. En belangrijker, waarom. 

Uit ervaring, maar ook omdat elke succesvolle social media campagne begint met een goede strategie. Wanneer je je social media uit handen geeft beginnen we eerst met het maken van een goed plan.

En dat doen we natuurlijk samen. Want jij kent je bedrijf het beste. En wij weten veel van social media.

Social media uitbesteden: Je houdt tijd over voor andere dingen (#2)

Als ondernemer ben je waarschijnlijk het liefst bezig met ondernemen en het zo goed mogelijk helpen van je klanten. En zit je liever niet uren per dag te schaven aan de perfecte content.

En dat is nog niet eens alles. Want het houdt niet op bij alleen af en toe een post plaatsen.

Je moet ook in gesprek gaan (en blijven) met je volgers en zorgen dat je goed in de gaten blijft houden welke content scoort zodat je je posts kunt perfectioneren voor het beste resultaat.

Als je een social media bureau inschakelt houd je zelf tijd over voor andere (belangrijkere) dingen. Daarnaast weet je dat verspilde tijd ook daadwerkelijk zorgt voor de juiste resultaten.

berichten plaatsen op social media

Social media uitbesteden: Social Media is een vak (#3)

Er komt nog best wel wat bij kijken om succesvol een social media kanaal te beheren.

Laat staan meerdere.

Je moet nadenken over de ideale profielfoto, de beste tekst voor in je bio en de juist content op het juiste moment én het juiste platform plaatsen. Het bedenken en schrijven van juiste content (content creatie) is belangrijk wanneer je jouw doelgroep wilt raken van binnen. 

Wij zijn echte vakidioten en experts op het gebied van social media. Wij weten wat we doen en hebben het eerder gedaan. We kennen de valkuilen en navigeren daar vakkundig omheen. 

Content op social media

Social media uitbesteden: Al je kanalen up-to-date (#4)

Ken je dat? Je bent enthousiast aan de slag gegaan met je social media pagina's maar na een tijd komt de klad erin.

Omdat je niet precies meer weet wat je moet posten of omdat je het gewoon simpelweg te druk hebt met andere dingen. Één van de belangrijkste redenen voor succes op social media is consistentie en zorgen dat je altijd bij bent.

Consistent posten op social media

Wanneer je social media uitbesteed zorg je ervoor dat al je kanalen altijd up-to-date zijn zonder dat je hier zelf moeite voor hoeft te doen.

Social media uitbesteden: Op de hoogte van alle tips & tricks (#5)

Social media is een vakgebied waar ontwikkelingen razendsnel gaan. Er komen constant nieuwe apps, tools en mogelijkheden bij om je klanten te bereiken.

Automatisch leads genereren op social media

Omdat social media ons werk is zorgen dat we altijd op de hoogte zijn. We lezen graag blogs en volgen invloedrijke mensen uit de industrie om te kijken wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en hoe we die het beste voor onze klanten in kunnen zetten.

Zet jij social media in voor jouw bedrijf? Maar krijg je het niet voor elkaar om meer klanten te bereiken?

Laat het uitbesteden aan gedreven experts als Doelgroepbereikt.nl. Een partij die de juiste vakkennis in huis heeft, een daadkrachtige strategie voor je uitwerkt en jouw tijd geeft om te focussen op andere belangrijke zaken. We kijken graag vrijblijvend met je mee en beantwoorden je vragen. Neem gerust contact met ons.


Zoeken:

Social media marketing bureau 

Waarom Doelgroepbereikt? 

✔️ Jouw resultaat is ons resultaat
✔️ Gemiddelde beoordeling: 9.3
✔️ Samenwerken met met integriteit en eerlijkheid

Gespecialiseerd in:

✔️ LinkedIn marketing 
✔️ Leadgeneratie op social media 
✔️ LinkedIn trainingen op maat

Social media uitbesteden?

Wij helpen jou met het ontwerpen van een plan waarmee jij op sociale media zakelijke klanten gaat bereiken.