Home » Social media Friesland
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image
slider image

Social media: wat is het en waar gebruik je het voor?

Meer succes op social media begint bij Doelgroepbereikt.nl

LinkedIn klantafspraken

Social media is een overkoepelende naam voor alle online kanalen die interactie stimuleren tussen de internetgebruikers. Gebruikers maken een account aan op bijvoorbeeld Facebook om zo van alles met elkaar te delen. Denk hierbij aan posts met status updates, foto’s en video’s. Op de platforms delen gebruikers nieuwsberichten met elkaar, ze gaan discussies aan en er is ruimte voor persoonlijke gesprekken. In de beginperiode van social media was het vooral bedoeld om personen met elkaar te laten communiceren. Tegenwoordig zetten bedrijven ook social media marketing in om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen. 

De bekendste social media platforms van dit moment zijn Whatsapp, YouTube, Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, Snapchat en Twitter. Elk kanaal heeft zo een eigen functie en zijn unieke voor- en nadelen. Als je social media op een zakelijke manier wil inzetten, is het belangrijk om te kijken welk kanaal het beste past bij de organisatie en het doel dat je wil bereiken. Kies voor het kanaal op basis van het soort content dat je wil verspreiden onder je doelgroep. Gebruik bijvoorbeeld Twitter voor korte nieuwsberichten en YouTube voor gave promo-video’s vanuit je merk of bedrijf. 

Social media heeft dus vooral entertainment als doel. Daarnaast gebruiken leden het voor sociale interactie, het verspreiden van informatie, het ontwikkelen van een persoonlijke identiteit of het uitoefenen van invloed op anderen. Een goed voorbeeld van het laatste doel is de inzet van influencers door merken.

Waarom wil je als bedrijf in Friesland social media inzetten?

De wereld digitaliseert in een snel tempo. De mogelijkheden van social media worden alsmaar uitgebreider. Het aantal uren die mensen dagelijks doorbrengen op social media in Friesland neemt ook alsmaar toe. Het is dus niet zo gek dat salesafdelingen ook social media adopteren in hun werkwijze. Connecties en verkopen worden bijvoorbeeld steeds meer gedaan via LinkedIn. Aankopen vinden tegenwoordig ook vaak online plaats, bijvoorbeeld via Instagram Shopping. 

Wil jij ook aan de slag met social media voor je bedrijf in Friesland? Onderzoek dan goed welk kanaal en welke functies het beste passen bij je dagelijkse werkzaamheden.

Voordelen social media

Vergroot je bereik

Meer naamsbekendheid en meer interactie met je klant/doelgroep

Beter op de lokale kaart

Je (lokale) vindbaarheid vergroten

Vindbaarder in Google

Door het plaatsen van externe links op social media word je beter gevonden in zoekmachines.

Bouwen aan je merk

Met social media bouw je consistent aan een merk voor jouw huidige en potentiële klanten.

Beïnvloeding koopgedrag

Personen die bedrijven en merken op social media volgen, kopen hen producten vaker en bevelen deze ook regelmatig aan.

Autoriteit opbouwen

Social media leent haar uitstekend uit om je positie als expert of specialist te versterken.

Waarom social media laten beheren?

Echte resultaten

Door ervaring met mkb bedrijven zien wij dat onze methode werkt. Deze bedrijven groeien op basis van meer bereik, meer betrokkenheid en nieuwe klantafspraken.

Hoge beoordeling

Onze social media klanten beoordelen ons met een gemiddelde van 9,3 (via Google & Trustoo).

Betrokken manager(s)

Je bent betrokken bij het gehele proces en kijkt mee met de werkzaamheden die wij uitvoeren. Wij zorgen voor de executie waarna jij mag genieten van de resultaten. Daarnaast ontvang je iedere maand een uitgebreide rapportage. Deze rapportage wordt in een 1-op-1 gesprek toegelicht.

Consistentie

Wij verzekeren dat wij bij het beheren van social media werken aan consistente zichtbaarheid. Dit betekent dat we wekelijks actief zijn in het delen van waardevolle voor jouw doelgroep.

Kosten social media beheer

Wil jij ook aan de slag met jouw social media voor jouw bedrijf in Friesland en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij ontwerpen mooie en pakkende social media content die past bij jouw bedrijf en de uitstraling van jouw merk. Daarnaast maken wij advertentiecampagnes om online meer naamsbekendheid te genereren en leads binnen te halen. Maar eerst gaan we in gesprek om te bespreken wat je wil bereiken. We kijken welke social media kanalen daarvoor nodig zijn en waar jouw doelgroep zich bevindt. Het doel is niet alleen meer volgers van jouw kanaal: wij zorgen ervoor dat je echte fans creëert die graag bij je kopen. 

De kosten voor jouw social media beheer hangen af van jouw wensen en doelen. Hoeveel kanalen wil je inzetten? Hoe vaak wil je een post plaatsen? Welk type content wil je delen? Op basis van al deze wensen bieden wij een prijs op maat aan. Wil je hierover meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Doelgroepbereikt.nl via het nummer 085-8209770 of vul het contactformulier onderaan de pagina in. 

Greep uit onze projecten

LinkedIn marketing TN Slopen en Saneren

Voor TN Slopen en Saneren is op consistente wijze LinkedIn marketing ingezet voor het bereiken van potentiële klanten. TN Slopen en Saneren is een gerenommeerd sloop-en asbestsaneringsbedrijf uit Scharsterbrug....

LinkedIn Marketing Autohopper Hofstee

Voor Autohopper Hofstee is op consistente wijze LinkedIn marketing ingezet voor het bereiken van huidige- en potentiële klanten. Autohopper is met 110 vestigingen de grootste no-nonsense autoverhuurder in Nederland....

LinkedIn marketing N-ICT Consultancy

Voor N-ICT Consultancy is de automatische Leadgeneratie en LinkedIn beheer ingezet voor het bereiken van potentiële klanten. N-ICT Consultancy is dé specialist op het gebied van ICT uit Harkema....

Damian Doelgroepbereikt

"Laten samen kijken naar de groeimogelijkheden. Zin in een bakje koffie?"

Damian
Dé Social media expert

Hoe gaan wij te werk?

Strategie uitwerken

Ontvang voor jouw focuskanaal een strategie en plan van aanpak op maat. Zonder strategie is het bereiken van zakelijke klanten een lastig verhaal.

Content

Val op met professionele foto’s & video’s. Op basis van een contentkalender en contentpijlers ontwerpen wij relevante content waarmee we impact maken bij de doelgroep. We spelen in op de emoties van de doelgroep voor meer interactie.

Uitvoering

De gecreëerde content is beoordeeld, voorzien van hashtags en ingepland op de momenten waarop de doelgroep het meest actief is. Nu is het tijd om gas te geven en onze doelgroep te voorzien van waardevolle en impactvolle berichten.

Bijsturen en rapporteren

Social media beheren betekent voor ons een intensief traject waarbij we op dagelijkse basis onze werkzaamheden bijsturen. Dit is nodig om in te spelen op de veranderingen in de markt en op de behoefte van de doelgroep. Naast het bijsturen ontvang je iedere maand een uitgebreide rapportage waarin wij onze werkzaamheden verantwoorden.

Voorbeelden uit de praktijk

Klaar om potentiële klanten te bereiken op social media?

Wij helpen jou met het ontwerpen van een plan waarmee jij op sociale media zakelijke klanten gaat bereiken. Maar voordat we daarmee aan de slag gaan, willen we graag eerst kennismaken. Laat hieronder jouw contactgegevens achter, zodat wij de koffie voor je kunnen klaarzetten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.