Home » Blog » De voordelen van social media voor bedrijven

De voordelen van social media voor bedrijven

Leestijd: 4 minuten

We leven in een tijd waarin alles zich in toenemende mate online afspeelt. Zo is het bijvoorbeeld niet voor niets zo dat de totale online verkochte producten en diensten jaar na jaar verder stijgen. Het is een ontwikkeling waarin je als bedrijf mee moet gaan. Je moet het internet voor je laten werken. Zo zijn de voordelen van social media voor bedrijven bijvoorbeeld enorm. Mits je het uiteraard op de juiste manier aanpakt.

Ben je benieuwd naar de voordelen van social media voor bedrijven? Lees dan zeker verder!

Social media strategie

Waarom is social media voor bedrijven belangrijk?

Uiteindelijk is het doel van bijna ieder bedrijf om een product of dienst te verkopen. En om dit mogelijk te maken, is het belangrijk om effectief in contact te komen met je doelgroep. Social media draagt hier op verschillende manieren aan bij:

Zeer groot bereik met sociale media

Allereerst heeft social media natuurlijk een zeer groot bereik. Tezamen hebben Facebook en Instagram bijvoorbeeld miljarden gebruikers. Hierdoor is de kans zeer groot dat een substantieel gedeelte van je totale doelgroep zich ook op sociale media bevindt. Hoe groter je bereik is, hoe makkelijk je in contact komt met de juiste mensen. Hierdoor opent social media de deuren om als bedrijf je producten of diensten aan de man te krijgen.

Social media bereik

Veel interactie met doelgroep mogelijk op sociale media

Daarbij levert social media ook veel feedback op. Zo zijn er bijvoorbeeld tal van mogelijkheden om informatie over je eigen producten en of diensten in te winnen. Bijvoorbeeld door enquêtes te verspreiden, Q&A’s te houden en simpelweg reacties onder posts te bekijken. Hierdoor leer je op een snelle en goedkope wijze heel veel over hetgeen waar de doelgroep behoefte aan heeft.

Social media interactie

Virale potentie met sociale media

Een mooie bonus van social media voor bedrijven is dat er sprake is van virale potentie. Door bijvoorbeeld heel creatief om te gaan met social media is er de kans dat je viraal gaat. Een foto, een video of simpelweg een bepaalde tekst kan een schot in de roos zijn. Je vervaardigt dan in een zeer korte tijd erg veel bekendheid. Meer kun je je niet wensen.

Social media viraal

Kostenefficiënt

Verder is social media voor bedrijven zeer kostenefficiënt. Al het geld dat je spendeert, zet je maximaal effectief in. Bijvoorbeeld wanneer je werkt met Facebook Advertenties. Je zorgt er daarmee voor dat je advertenties alleen aan de ultieme doelgroep getoond worden. Mensen waarbij je de grootste kans hebt op een verkoop. Hun interesses liggen dicht bij het product of de dienst die je aanbiedt. Hierdoor hoeft je advertentiebudget niet groot te zijn om toch resultaat te behalen.

Social media lage kosten

Mobiel toegankelijk

Iets wat ook zeker in een rijtje van de voordelen van social media thuishoort, is de mobiele toegankelijkheid. Meer en meer spenderen mensen hun tijd op de telefoon. Het is dan ook belangrijk dat je hier als bedrijf rekening mee houdt. Een groot gedeelte van de tijd op de mobiel brengt men door op social media. En dus is dit een extra reden om social media in de praktijk in te zetten.

Social media op mobiel

De voordelen van social media zijn tegenwoordig duidelijker dan ooit. Wil je als bedrijf niet achterblijven? Dan is er werk aan de winkel!

Zet jij social media in voor jouw bedrijf? Maar krijg je het niet voor elkaar om meer klanten te bereiken?

Laat social media beheer over aan gedreven experts als Doelgroepbereikt.nl. Een partij die de juiste vakkennis in huis heeft, een daadkrachtige strategie voor je uitwerkt en jouw tijd geeft om te focussen op andere belangrijke zaken.

Meer blogs van Doelgroepbereikt.nl ...